De Clubkalender voor 2021

2020   2022

Toerreglement

Voor uw eigen en onze veiligheid heeft het bestuur van de XJ Club een toerreglement opgesteld.
Dit reglement is eigenlijk niets meer dan een samenvoeging van richtlijnen die al jaren bij de diverse ritten worden bekendgemaakt of ter inzage liggen. Hierin staan alle richtlijnen mbt groepsrijden, verantwoording en meer om een clubrit leuk en vooral veilig te houden voor een ieder.
Om deel te nemen aan een clubrit is het noodzakelijk dat u kennisneemt en instemt met dit regelment, download het reglement hier om het in te zien.
Vanaf heden zijn alle routebestanden van het type gpx en deze bevatten ook een track, dit voor de TomTom of Garmin nieuwe stijl rijders.

Algemene Ledenvergadering

Zondag 7 februari

Algemene LedenvergaderingOnline via MS Teams
Start om 14.00 uur

Openingsrit Noord Holland

Zondag 21 maart

Een mooie doch in kilometers wat langere rit door Noord Holland, te starten in Hoofddorp en dan via Koog aan de Zaan ri Ursum. Langs Medemblik, Avenhorn en langs het Ijsselmeer naar het eindpunt in Waterland.
Startpunt: nnb

Verzamelen rond 10.00 vertrek uiterlijk rond 10.30 uur.

Lenterit Alblasserwaard, Biesbosch

Zaterdag 17 april

Lenterit vanuit de Alblasserwaard door de Biesbosch langs delen van de nieuwe en oude waterlinie.

Verzamelen rond 10.00 vertrek uiterlijk rond 10.30 uur.
Download de Garmin file hier

Zeelandrit

Zaterdag 8 mei

We starten langs de A29 bij Shell Buttervliet, net voor de Haringvlietbrug, dit omdat men daar koffie serveert en een toilet heeft. Vanaf daar rijden we deels de N59 en deels binnendoor richting Zonnemaire naar het atelier van Jan. Daar nuttigen we een kop koffie op het terras en kunnen geïnteresseerden zich wagen aan een clubschilderij. Daarna rijden we door de polders van Schouwen Duiveland via Brouwershaven, Den Osse, Renesse, Burgh Haamstede en Koudekerke naar Neeltje Jans alwaar we een klein moment hebben om een groepfoto of individueel te maken met de deltawerken in zicht. Na de Oosterscheldekering rijden we richting Vrouwenpolder en vanaf daar binnendoor langs Oostkapelle, Domburg naar Westkapelle waar we een lunch kunnen gebruiken. Dit aan de Snack / viskraam op de dijk, dus geen corona risico’s. Vanuit Westkapelle rijden we door via Zoutelande naar de Boulevard in Vlissingen waar we nog snel een ijsje kunnen nuttigen. Daarna over zeer diverse wegen richting Heinkenszand en Goes om via de N256 weer richting Schouwen Duiveland te rijden. We maken nog een detour langs de zeedijk bij Ouwerkerk en stoppen even bij de Caissons waar de gelegenheid is om even vanaf bovenop de dijk de stroomgaten en caissons te bekijken. Daarna lang de dijk en via de N59 naar Shell Oude Tonge alwaar het eindpunt van de route is. Circa 200 km van begin tot eind, maar door de Zeelandbrug, een stuk N59 en de Oosterscheldekering veel 80 km wegen, dus het rijd lekker door.
Verzamelen rond 10.00 vertrek uiterlijk rond 10.30 uur.
Na aanmelden krijg u 2 dagen van tevoren de route toegestuurd, deze zal na de rit ook op de website worden geplaatst
Download de Garmin file hier

Lustrum 25 jarig bestaan

Zaterdag 12 juni

De Yamaha XJ Club bestaat 25 jaar, uiteraard zullen we dat vieren. Ivm COVID-19 is de lustrumviering uitgesteld naar 2022

Limburgrit

19 juni

Limburgrit


Zaterdag 19 juni zullen we geen kampeertreffen houden, maar wel een Limburgrit. Lengte circa 150 km. Startpunt een stukje ten oosten van Asten, het preciese startpunt en de route volgen donderdag. Vanwege de verplichte reserveringen is aanmelden voor de ritten nog steeds vereist.
Meld je aan (voor 15 juni 2021)
Na aanmelden krijg u 2 dagen van tevoren de route toegestuurd, deze zal na de rit ook op de website worden geplaatst
Download de Garmin file hier

Zomerrit Verre Oosten

Zondag 11 juli

Een alternatieve verre oostenrit van circa 150 km, komt langs diverse militaire punten of punten met een memorabele geschiedenis
1. Doesburg, 6981CJ, NL Late bevrijding. In maart 1945 trokken geallieerde troepen op vijf plaatsen in Duitsland de Rijn over. Pas daarna vielen ze Oost- en Noord-Nederland binnen. De geallieerde overmacht was groot, maar in Doesburg hielden fanatieke Duitsers het lang vol. Vlak voor hun aftocht bliezen ze enkele belangrijke monumenten op, zoals de Martinitoren.
7. Bovendorpsstraat, Montferland, 7038CH, NL 77. Op de trap was nog plek. In maart en april 1945 vindt de strijd om de Achterhoek plaats. De mensen die het meegemaakt hebben, kunnen zich hun verblijf in de schuilkelders nog goed herinneren. De geluiden, de angsten, de geuren, het bidden, het schamele licht van karbietlampen en te weinig ruimte. De traumatische ervaringen hebben hun sporen bij eenieder achtergelaten.
14. Hollandseweg, Oude IJsselstreek, 7078BE, NL 72. Reddingsactie dwangarbeiders. In december 1944 wisten enkele Nederlanders te ontsnappen uit het dwangarbeiderskamp bij het Duitsestadje Rees en vluchtten over de grens naar Megchelen. Na een hevig vuurgevecht veranderde Megchelen in een puinhoop en werd het op 28 maart 1945 als 1e dorp boven de grote rivieren bevrijd. Inwoners van Megchelen ondernamen hierop een grootschalige actie om zoveel mogelijk dwangarbeiders uit kamp Rees te bevrijden en via Megchelen naar veilig gebied te brengen.
24. 7 Rademakersbroek, Oude IJsselstreek, 7065BZ, NL 73. Massa-executie uit wraak. In de vroege ochtend van 2 maart 1945 was Varsseveld getuige van een massa-executie. Als represaillemaatregel voor de dood van vier Duitse soldaten werden 46 gevangenen op een tarweveld net buiten Varsseveld geëxecuteerd. Het graan dat die zomer op de executieplek werd geoogst, groeide hoger dan elders in het veld.
27. 19 Ringweg, Aalten, 7122NA, NL 74. Onderduikmuseum Markt 12. Van de Nederlandse bevolking was maar een klein deel actief betrokken bij verzetsactiviteiten. Aalten vormde daarop een uitzondering. Het was een dorp dat, zoals de strips van Asterix & Obelix altijd beginnen, moedig weerstand bood aan de overweldigers door een groot aantal onderduikers te herbergen.
30. 34 Europaweg, Oost Gelre, 7137HN, NL 75. AVOG's Crash Museum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn in Nederland zo’n 6500 vliegtuigen neergestort. Hiervan kwamen er 400 in de Achterhoek terecht. Het AVOG Crash Museum in Lievelde betoont eer aan de geallieerde vliegers. Daarnaast worden onderdelen getoond van teruggevonden, geallieerde en Duitse vliegtuigen zoals motoren, propellers en landingsgestellen.
50. Burgemeester Henk Aalderinkweg, Bronckhorst, 7255BE, NL Achterhoeks Museum 1940-1945
56. Zutphen-Emmerikseweg 64, Bronckhorst, 7223, NL Granaatinslag na de bevrijding. Het dorp Baak leek tamelijk schadevrij uit de oorlog te komen. Op 2 april 1945 werd het laatste Duitse verzet opgerold. Eindelijk bevrijd! Maar de vreugde was van korte duur. Nog geen 48 uur na de bevrijding werd het dorp getroffen door een granaatinslag die negen levens eiste, waarvan zes kinderen.

Vanwege de verplichte reserveringen is aanmelden voor de ritten nog steeds vereist.

Na aanmelden krijg u 2 dagen van tevoren de route toegestuurd, deze zal na de rit ook op de website worden geplaatst
Download de Garmin file hier

Nazomerrit Brabant

Zaterdag 14 augustus

De rit is een deel van de Mooi Brabantrit van Motor.nl en start in Best, vanuit daar richting Son, Sint Oedenrode, Liempde via Haghorst en Diessen richting Baarschot. Veel mooie kleine wegen langs fraaie natuur of soms door een dorp tot we eindigen in Bergeijk. Al met al een route van een goede 160 kilometer.

Vanwege de verplichte reserveringen is aanmelden voor de ritten nog steeds vereist.
Meld je aan (voor 12 augustus 2021)
Startpunt en route komen na aanmelden per email.


Verzamelen rond 10.00 vertrek rond 10.30 uur.
Download de Garmin file hier

Treffen:

9,10,11,12 september

4 daags XJ Club treffen in het Westerwald


We starten bij Camping In Den Hof met koffie en een puntje vlaai, vertrekken uiterlijk rond 10.30 Hierbij is een keus uit 2 routes, 1 dwars door het Ruhrgebied, de andere via de Ardennen onder de overstroomde ellende in Duitsland door en dan terug omhoog.
Ter info, het gehele gebied van Hellenthal, Erftstadt tm Bad Neuenahr en omlaag tot onder Blankenheim is nauwelijks begaanbaar inclusief de A61 en A1 snelwegen. Probeer dus niet een alternatieve route dwars door de Eifel te maken, dit lukt gewoonweg niet.
Noordelijker dan de routes nu lopen gaat niet tenzij je noordelijk van de A4 blijft.
Wij rijden via Belgie naar Stadtkyll en dan oostelijk richting de Rijn, die weg was goed begaanbaar tijdens het voorrijden. Sorry, er zit wel een stukje onverhard in als je niet de korte/snelle route kiest.
Op de vrijdag en de zaterdag hebben we de keus uit 2 rondritten die beide een lange en korte variant kennen en zeer afwisselend rijden. Het is een optie om het MontaBauer Motorrad Museum te bezoeken, die zit als waypoint in de route.
Op de zondag heb je dan de keus, snelweg (na een stuk binnendoor), door het rurhgebied, of wederom onder de problemen in de Eifel door via Duitsland en BelgieHet van belang om voor 15 juli het benodigde bedrag over te maken op het rekeningnummer van de Yamaha XJ club Nederland in De Ijsselstein ovv Treffen 2021 De inschrijving is pas definitief na betaling.
(Alleen voor Leden of Toerleden)

Herfstrit 11 steden Friesland

Zondag 17 oktober

De friese 11 steden, maar nu op de motor. We starten nabij Lemmer en proberen dan de 11 stedentocht af te ronden, er is een lange en korte variant 226 of 206 kilometer. De korte variant snijd het stuk Bartlehiem / Dokkum van de route af. Vanaf Utrecht is het startpunt minder ver dan dat van de verre oostenrit normaliter is, dus laat je niet afschrikken door het woord Friesland.
Vanwege de verplichte reserveringen is aanmelden voor de ritten nog steeds vereist.
Meld je aan (voor 14 oktober 2021)
Startpunt en route komen na aanmelden per email.
Startpunt: nnb


Verzamelen rond 10.00 vertrek rond 10.30 uur.

Kouwe Klauwen rit Veluwe

Zaterdag 6 november

Startpunt: nnb


Verzamelen rond 10.00 vertrek rond 10.30 uur.
Laatst gewijzigd:
02-01-2020: Kalender 2021 , Fotos